חדש:

תחנת תלונה, תחנה שבה מתלוננים בכייף. זו תחנה שלרוב לא כל כך מדוברת אבל זו תחנה נחוצה, לחלק היא בכלל הכרחית בשביל להתקדם קדימה. מה

קרא עוד >>

אמונה

כשאומרים "Keep your eyes on the ball", "שים את העיניים שלך על  הכדור, שמור שהעיניים שלך על  הכדור"  הכוונה שים לב איפה תשומת הלב שלך.

קרא עוד >>

לנטרל את השיווק

מה אנחנו מכניסים לתוך הרדאר שלנו ומה לא? ולמה? חשוב שנזהה מתי מערכת הסינון שלנו, שבאה לעזור לנו להתמודד עם כל המידע שקיים, חוסמת אותנו ושולטת בנו במקום לשרת אותנו.

“את רואה את  המסעדה הזאת? נכון זה נראה כמו משהו לא כזה מזמין? אבל יש שם אוכל כזה ט ע י ם”

כך הוא אמר כשהיינו בדרכנו לארוחת ערב אצל חברים.

וזה הזכיר לי שוב את השאלה – מה אנחנו מכניסים לתוך הרדאר שלנו ומה לא? ולמה?

בעולם כל כך שופע גירויים, של המלצות, חידושים, של פרסומות גלויות וסמויות בטלויזיה, בצידי הדרכים, ברשתות החברתיות, למדנו להפעיל מערכת סינון.

הפעלת מערכת הסינון, זה חלק טבעי מתהליכי ארגון מידע שמתרחש אצלנו במח. מדברים על זה הרבה בפסיכולוגיה קוגנטיבית ופסיכולוגיה חברתית.

מערכת סינון שבאה להגן עלינו, לאזן אותנו, שנדע להבחין איזה שירות רלוונטי עבורינו, איזה משלל הדברים שיש לעולם להציע אנחנו באמת צריכים.

מערכת הסינון גם עוזרת לנו לזהות עסקאות איכותיות, הזדמנויות איכותיות, כי כמובן מאוד חשוב לנו לא לבזבז את הזמן על דברים לא מועילים, שחס וחלילה גם לא נצא שהשקענו במשהו לא רלוונטי ונצא פרייארים…

למדנו להפעיל את מערכת הסינון שלנו כדי שנוכל להתמקד במטרות שלנו, במשימות שלנו.

אנחנו בעולם מהיר, יש הרבה להספיק ביממה, התפקידים שלנו  רבים ומגוונים בבית, בעבודה. תמיד יש מה לעשות, לא? 🙂

הכל טוב ויפה עד שמרוב מיקוד, תוצאות, משימות ומטרות מערכת הסינון שלנו, נכנסת לפעילות יתר והיא מתחילה לסנן את המידע שנכנס, רק לפי תבניות מאד ספציפיות.

התבניות הספציפיות, נוצרות מאותו עולם שופע גירויים שמכתיב לנו את ה”טוב” וה”נכון”. אחת המטרות הטובות של הגדרת ה”טוב” וה”נכון” נובעת מהרצון לעזור לנו להתנהל בתוך עולם שופע אפשרויות.

ה”טוב” ו”הנכון” זו כמובן השיחה המוכרת של איך צריך להראות איש עסקים, איך הוא אמור לדבר, איך הוא אמור לשווק, מהו העיצוב של מסעדה טובה שיעיד על אוכל טוב, בן הזוג האידאלי איך הוא אמור להראות ולאהוב ועוד. יש היום מושג (מושג מעט מלחיץ לטעמי) “אנשים שמעצבים דעת קהל”, יש מפורסמים נכונים שמזמינים אותם לאירועי השקה, כי אז המוצר יהפוך להיות שווה בעינינו.

חשוב שנזהה מתי אותה מערכת סינון, שבאה לעזור לנו להתמודד עם כל המידע, חוסמת אותנו ושולטת בנו במקום לשרת אותנו.

 יש המון דוגמאות לכך:

כשחיפשנו בית נעזרנו גם בשירותי תיווך, המתווך הראה לנו כמה בתים ואז אמר “יש בית שהוא מעל התקציב שלכם, מעוניינים לראות?” יכלנו לומר לא. כי צריך להתמקד ואנחנו החלטנו להסכים. המתווך הראה לנו עסקה מדהימה של אופציה לבנית בית חדש בהפרש של 50,000 ש”ח מבתים יד שניה באותו אזור.זה היה על הנייר, לא מיידי אבל היה שווה לנו מאד להיפתח לאופציה.

דוגמא אחרת, היום מבחינת רפואית, יש מגוון אפשרויות לריפוי פרט לרפואה הקונבציונלית. האם כשאתם מתמודדים עם אתגר רפואי ומישהו מציע לכם ללכת להומפאת? לא בהכרח במקום הרופא שלכם, אלא בנוסף? האם תלכו? במידה ולא, מתי כן תשקלו? לא אלאה אתכם בפרטים, לי הציעו את זה כששיתפתי שהבן שלי עבר מוירוס לוירוס, ניסיתי, בהחלט עובד וגם על מגוון מאד גדול של סימפטומים.

דוגמא נוספת, גם מתוך היום יום שלי, אם תקראו תכנים שקשורים להצלחה בתחום הפסיכולוגיה של הספורט, תוכלו לקרוא על על דרכים לויסות רמת לחץ של שחקן לפני משחק, על מיקוד, קבלת החלטות וגם תכנים על אסטרטגיות שכוללות הדמיה.

הדמיה, זהו תרגול הכרתי בלבד של הביצוע הגופני מבלי לבצע אותו בפועל פיזית (למשל ספורטאי שמדמיין את הרגע בו הוא מבקיע שער וכל הקהל מריע לו).

היעילות של ההדמיה מוכחת והיא בשימוש בעולם הספורט ההישגי ברחבי העולם וגם יש פרק על זה בסופר סטרייקה (שזה בכלל אומר הכל…) רואים בתוכנית הילדים הזו, איך קול ג’ו, שומע את השיר שלו לפני משחק ומדמיין את עצמו  כובש את המגרש במשחק….

 ניקח את את אותו מושג, מושג ההדמיה ונחבר אותו להקשר אחר, לעולם העסקים, לעולם הזוגי והמשפחתי שלנו.

האם זה מתחבר לכם?

האם אתם משתמשים בטכניקות לתכנות תת המודע כדי להשיג מטרות? לפתירת דילמות?

אותו מושג, אותו כלי,הקשר שונה ומערכת הסינון מתחילה להפעיל את ההגנות : גיחוך, ביטול, ספקנות, פחד, דחייה…זה שונה, זה מוזר, זה רוחניקי.

 רגע אבל מה אם יש פה פיצוח? מה אם זה יאפשר לי להגיע לתוצאות שאני רוצה מהר יותר?

כדאי שנזכור, שיש תכנים מסוימים שאם נראה אותם בהקשר מסוים, נקבל אותם ונסכים להם ואם ישימו לנו את אותו תוכן בהקשר אחר נביע התנגדות.

נכון, יש פה תוצאה טבעית של הדרך בה המח מארגן מידע ויחד עם זאת, חשוב להיות ערניים כדי לעקוף מקומות בהם יש לנו קבעונות מחשבתיים או התנהגותיים, שלא משרתים אותנו.

כיצד מזהים באילו מקומות מערכת הסינון שלנו חוסמת אותנו וכדאי לשקול לנטרל אותה?

 כאשר אנחנו נחשפים למשהו חדש כמו הצעה שמעניינת אותנו, אדם שמסקרן אותנו, הרצאה ששמענו, תפיסה שונה לחלוטין ממה שחשבנו, במקביל מתרחשים שני דברים:

  1. הלב שלנו מתחיל להרגיש שיש פה הזדמנות טובה עבורינו
  2. משהו באריזה של המוצר, של האדם, לא מסתדר לנו ומתחילות להיות התנגדויות כמו דחייה, התנגדות, ספק, פחד, שהם אותות אזהרה של מערכת הסינון,שבאה לשמור עלינו.

ניטרול  השיווק זה אומר, להיות ערניים, להקשיב לספקות ולפחדים וגם במקביל להקשיב הקשבה עמוקה למה שמי שמולי אומר, להקשיב מה ההזדמנות?

מה מהדברים שהוא אומר גורמים לי להרגיש?

האם בזמן שאני מקשיבה אני מחייכת, האם המצב רוח שלי השתנה לטובה בזכות המפגש, התוכן?

האם אני מהורהרת בעקבות התכנים, מתבוננת ומעמיקה בתוכי?

מה זה מעלה בי? למה?

אני בודקת עם עצמי שההעמקה היא העמקה מבררת, לא העמקה שיפוטית ומאשימה.

לאחר שלקחתי אחריות על ההקשבה שלי ולא הקשבתי ממקום אוטומטי, אחליט אם משהו מתאים לי או לא.

מה הקשר בין ניטרול השיווק לבין ביטחון עצמי וזיהוי הזדמנויות ?

כאשר אנחנו מפעילים שיקול דעת, במקביל להפעלה הכמעט אוטמטית של מערכת הסינון שלנו, אנו יכולים לשמור על החשיבה העצמאית שלנו.

להקשיב לקול בתוכנו היודע ולא לתת להרגלים שלנו להכתיב לנו את החשיבה.

אז, גם מתאפשרת היכרות עצמית, אני יכולה לבדוק מאיזו סיבה אני מתנגדת לפיתרון מסוים?

אולי אני מפחדת להיפגע?

להישאב, להשתנות, אולי להיסחף, לאבד שליטה?

אני יכולה לשאול את השאלות הללו במקום לדחות אפשרויות על הסף.

השאלות מאפשרות לי להיות ערנית לספקות שלי ולעשות בחירה מודעת ולא אוטמטית מתוך קבעונות.

חשיבה עצמאית מאפשרת זיהוי הזדמנויות, מאפשרת גמישות מחשבתית, אפשר ברגע להיות בתוך הקופסא וגם מחוצה לה, אני יכולה לסמוך על עצמי, להתנסות, לבטוח בי שאני יודעת להקשיב לדברים ולסנן מה מתאים לי ומה לקחת מכל תוכן.

אני סומכת על עצמי שאדע לזהות הזדמנויות חדשות עבורי, עבור המשפחה שלי והעסק שלי, כי הרגשתי שזה נכון לי, עוד הרבה לפני שמעצבי דעת קהל יאשרו את זה, יאשרו את הבחירות שלי, יאשרו אותי.

כשאני סומכת על החשיבה העצמאית שלי ועל עצמי, יכולת קבלת ההחלטות שלי משתפרת וכושר זיהוי ההזדמנויות גדל, הנאמנות העצמית גדלה והביטחון העצמי שלי גדל.

בחיים שלי, כך הגיעו מתנות שבאו באריזות שונות ומגוונות, פגשתי ופוגשת חברות טובות, מורים מצוינים, מטפלים גדולים, מידע מרתק, פתרונות, אפשרויות.

פינת התכלס :

איך תנטרלו את השיווק, את האריזה ותיפתחו להזדמנויות חדשות כבר השבוע?

כדי לחדד את החשיבה העצמאית שלכם, בשבוע הקרוב תהיו בערנות ותתבוננו על מערכת הסינון שלכם. כמה אתם מנהלים אותה וכמה היא מופעלת אוטומטית?

תסכלו בקטן, במהלך היום, מה אתם קוראים ומה אתם מדפדפים הלאה, היכן אתם צורכים ידע?

האם כשמספרים לכם על משהו חדש אתם מתעניינים או נסגרים?

איך אתם פותרים את האתגרים שעכשיו נוכחים בחייכם? מה כבר ניסיתם? האם נפתחתם לאפשרויות נוספות?

אם מישהו מביע דעה שונה, מה יש בין השורות של האמירה? מה כן רלוונטי אליכם?

מה אתם קונים? מאיפה ולמה?

 מה הגיע אל חייכם באריזה שנראתה על פניו סתמית או שגרתית והתגלה כמתנה נפלאה בחיים שלכם?

מה הגיע אליכם עם אריזה מרתיעה במיוחד והתגלה כהזדמנות מעולה ושמחתם שהקשבתם לעצמכם?

מה גיליתם בדרככם, לאורך חייכם כשניטרלתם את השיווק והמשכתם להקשיב?

מה כדאי שעוד אנשים ידעו?

יש לכם דוגמאות שכדאי שכולם ישמעו עליהם? אשמח לשמוע בתגובות על דוגמאות כאלה

  • המסעדה בתמונה זו מסעדת אלבמה המצוינת בנתניה. מומלצת בחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

לשלוח לחבר
WhatsApp
Facebook